لعشاق المقاهي الراقية

لعشاق المقاهي الراقية

Friday, September 9, 2011

بيتزا بالسجق أو السوسيس



اولا مقادير العجينه
2كوب دقيق


3ملعق كبيره زيت نباتي


نصف معلقه صغيره ملح
معلقه كبيره سكر


ثلاث ارباع كوب ماء دافئ


معلقه ونصف كبيره خميره فورية
2معلقه كبيره لبن بودر

ثانيا مقادير الحشوه
نصف كيلو سجق مقطع قطع صغيره+بصله كبيرة
مقطعه مكعبات صغيره+1طماطم متوسطه ومقطعه قطع صغيره+
2فلفل رومي متوسط ومقطع قطع صغيره +
اربع فصوص توم ومعلقه ونصف كبيره زبده+ملح+فلفل+
بهارات+كسبره ناشفه+جوزة الطيب+وشطه

طريقة العجينه
نخلط في العجانه الدقيق مع السكر والزيت
واللبن البودر والخميره
و نضيف الماءالدافئ تدريجيا ثم الملح ونعجن 10 دقائق

و نرش الرخامه بالدقيق ونزل العجينه من العجان
ونعجنها باليد 10 دقائق كمان



و بعد العجن نجمعها ونضعها في طبق
مدهون زيت ونغطيها وتترك ساعتين حتي تخمر

طريقة الحشو
نضع الزبده في الطاسه ثم نضع السجق ونقلب
ثم نضع البصل ونقلب
ثم رشة فلفل ورشة جوز الطيب
ثم نضع الفلفل الاخضر ونقلب
ثم نضع الطماطم
ثم نضع الثوم والملح والبهارات والكسبره والشطه ونقلب ونشلها من علي النار

نقطع العجينه الي اجزاء
نرش شويه دقيق وعد كده نفرد العجينه ونشكلها بالطريقة اللي تعجبنا

وبعد كده نجيب صينية وندهنها زيت ونضع العجينه ونكون مسخنين الفرن

نضع العجينه في الفرن لحد ماتبقي نص تسويه ونطلعها نضع عليها كاتشب وبعد كده الحشو والبيض المخفوق والجبنه


منقول من شبكة و منتديات مطبخ سمسمتي بتطبيق شخصي لاحدي الفتيات

1 comment:

  1. WOW, so delicious, I really want to eat it. LOL
    Thanks sister..

    ReplyDelete