لعشاق المقاهي الراقية

لعشاق المقاهي الراقية

Thursday, September 1, 2011

كريب بالمربي و كريب بالشوكولا




كريب بالمربي
المقادير
3 بيضات

كوب دقيق

كوب ونص لبن سائل


تحط البيض والدقيق فى الخلاط ونضربهم كويس وبعدين نحط الدقيق بس شوية شوية علشان يختلط مع بعض وبعد كدة

تجيبى المقلاة وتحطى فيها نص معلقة سمنة او زيت وتسيبها لحد ما تسخن شوية وبعدين تحطى شوية من العجين فى المقلاة وتسيبها شوية وبعدين تقلبيها على الوجة التانى
وتحضرى اى نوع مربى الى تحبية وتطلعى الكريب وتحطى فى الطبق وبعدين تحطى المربى على جزء من القرص وتثنى الجزء الاخر عليها
و تزيني السطح بفاكهة من نفس نوع فاكهة المربي


كريب بالشوكولا
مقادير الكريب

نصف لتر حليب (500ملل
اربع بيضات
رشة ملح
كوب وربع طحين (لو زاد مايضر
ملعقة سكر
اربع ملاعق زبدة
مقادير الحشو
كوب كاكاو مبشور (جالكسي سادة
مربى كرز او فراولة
كريمة الخفق (القيمر
بندق او لوز محمص مبشور للزينة
الطريقة
تخلط مقادير الكريب في خلاط الطعام العادي
يجب ان يكون الخليط مشابه لثخنة الكريمة المتوسطة
يغطى الخليط ويترك نصف ساعة لو زادت برضوا مايضر
تسخن المقلاة اصغر حجم (حق بيضة وحدة
نصب مقدار من الخليط في المقلاة ويحمر من الجهتين
ترفع في طبق ويدهن سطحها بالمربى
ثم يرش بقليل من شكولاته الجالاكسي
ثم يطوى على شكل نصف قمر
ثم تطوى على شكل مثلث
ونوضع في طبق تقديم ثم تزين بالقشطة المخفوقة والبندق


منقول للافادة

No comments:

Post a Comment